Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen takeiden luokitus.

- 2023-02-28-

Kuinka luokitellaruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeita? Ruostumattoman teräksen valikoiman vuoksi GB/T 20878-2007 -standardissa on yli 140 lajia, tosielämässä noin 200 lajia.ruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeitaovat erilaisia ​​koostumukseltaan, suorituskyvyltään ja käyttötarkoitukseltaan, ja luokitusmenetelmiä on monia. Katsotaanpa tämän näkökohdan asiaankuuluvaa johdatusta yksityiskohtaisesti.
Yleiset luokatruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeitasisältää:

(1) Luokittelu kemiallisten alkuaineiden mukaan:

ruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeitavoidaan periaatteessa jakaa: kromi ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin takomoihin (edustaa Crl3), krominikkeliinruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeita(edustaa Crl8Ni8-teräs), kromi-nikkeli-molybdeeni ruostumaton teräs takeet, kromi-nikkeli-mangaaniruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeita, runsaasti typpeä sisältävät ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet ja korkean molybdeenin ruostumattoman teräksen takeet.

(2) Luokittelu organisaatioittain:

Sen mikrorakenneruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeitaliittyy läheisesti sen kemialliseen koostumukseen ja lämpökäsittelytilaan, koska ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet, jotka on lämmitetty korkeaan lämpötilaan tai korkeassa lämpötilassa jäähdyttämisestä huoneenlämpötilaan, kun faasimuutosta ei tapahdu, ja huoneenlämpötilassa, kun luokiteltava päämikrorakenne, on martensiittisia ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet, austeniittiset ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet, ferriittiset ruostumattoman teräksen takeet ja austeniittiset ferriitin dupleksit ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet.

(3) Haitallisten epäpuhtauksien sisällön mukaan:

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet voidaan jakaa tavalliseen ruostumattomaan teräkseen, vähähiiliseen ruostumattomaan teräkseen, erittäin vähähiiliseen ruostumattomaan teräkseen ja erittäin puhtaaseen ruostumattomaan teräkseen teräksen hiilipitoisuuden ja haitallisten epäpuhtauksien mukaan.

(4) Luokittelu korroosionkestävyyden mukaan:

Ruostumaton teräs voidaan jakaa jännityskorroosionkestäväänruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeita, pistekorroosionkestävät ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet ja kulutusta kestävät ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet.

(5) Luokiteltu keskitason ympäristön mukaan:

Väliaineen ja ympäristön käytön mukaan ruostumaton teräs voidaan jakaa typpihappoa kestävään ruostumattomaan teräkseen, rikkihappoa kestävään ruostumattomaan teräkseen, urea kestävään ruostumattomaan teräkseen ja merivettä kestävään ruostumattomaan teräkseen.

(6) Luokittelu tallennuselementtien mukaan:

Joidenkin alkuaineiden kallisarvoisuuden ja harvinaisuuden vuoksi maat ovat tutkineet ja tuottaneet terästä tärkeimpien säästöelementtien mukaan, kuten nikkeli-nikkeli ruostumaton teräs, nikkelitön ruostumaton teräs ja kromi ruostumaton teräs, kuten Cr-Mn-N ja Cr -Mn-Ni-N ruostumaton teräs, samoin kuin pii, alumiini kromiteräksen sijaan.

(7) Luokittelu ominaisten komponenttien mukaan:

ruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeitavoidaan jakaa korkeapiipitoiseen ruostumattomaan teräkseen, korkeafaasiseen ruostumattomaan teräkseen ja korkean typpipitoisuuden omaaviin ruostumattomaan teräkseen.

(8) Luokittelu toiminnallisten ominaisuuksien mukaan:

Ruostumattoman teräksen toiminnallisten ominaisuuksien mukaan voidaan jakaa matalan ja erittäin matalan lämpötilan ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin takeisiin, ei-magneettisiin ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin takeisiin, lujaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin takeisiin, supermuovisiin ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin takeisiin, helppoon leikkaamiseenruostumattomasta teräksestä valmistettuja takeitaja lämmönkestävät ruostumattomasta teräksestä valmistetut takeet.

Stainless Steel Forging