CNC-leikkaustyökalun valintamenetelmä.

- 2023-02-17-


Koska karan nopeus ja alueCNC konetyökalut ovat paljon suurempia kuin tavalliset työstökoneet, myös karan lähtöteho on erittäin suuri, joten verrattuna aikaisempiin käsittelymenetelmiin, mukaan lukien korkea tarkkuus, korkea lujuus, korkea jäykkyys, korkea kestävyys, korkea kestävyys, mittavakaus, helppo asettaa ja säädäCNC-työstötyökalut asettavat korkeampia vaatimuksia. Tämä edellyttää oikeanlaista työkalurakennetta, standardointia ja geometristen parametrien ketjuttamista. CNC-työkalu on yksi työstötehokkuuden parantamisen edellytyksistä, sen valinta riippuu työstettävän esineen osien muodosta, materiaalin tilasta, kiinnittimen jäykkyydestä, työstökoneen valitsemasta työkalusta.



Ota huomioon seuraavat seikat:



1, osien ja materiaalien leikkaussuorituskyvyn mukaan työkalun valitsemiseksi.

Korkean lujan teräs-, titaaniseoksesta ja ruostumattomasta teräksestä valmistettujen osien pyörittämiseen tai hiontaan suositellaan paremman kulutuskestävyyden omaavia käännettävät kovametallityökalut.



2. Valitse työkalu osien käsittelyvaiheen mukaan.

Toisin sanoen rouhintavaiheessa, pääasiassa poistamalla viimeistely jäykkyyden vähentämiseksi, tarkoituksena on valita tarkempia työkaluja, puoliviimeistelyprosessissa pääasiassa osien koneistustarkkuuden ja tuotteen laadun varmistamiseksi, mutta korkeamman suorituskyvyn ja tarkkojen työkalujen kestävyyden varmistamiseksi rouhintavaiheessa työkalun tarkkuus on pienempi. Lisäksi viimeistelypöydässä käytetyt työkalut ovat erittäin tarkkoja.

Jos rouhintaan ja viimeistelyyn valitaan sama työkalu, suurin osa viimeistelystä poistetuista työkalun reunoista on hieman kulunut ja kulunut pinnoitteen kulumisen vuoksi, joten on suositeltavaa valita rouhintaan viimeistelystä poistetut työkalut. Jatkuva käyttö vaikuttaa viimeistelyyn. Työstölaatu, mutta sillä on vähän vaikutusta karkeaan pintakäsittelyyn.



3, ominaisuuksien mukaan käsittelyalueen valita työkalu ja geometriset parametrit.

Jos osan rakenne on hyväksyttävä, halkaisijaltaan suurilla ja pienillä sivusuhteilla varustettujen työkalujen on valittava ultrakeskijyrsintätyökalun reuna ohutseinäisten ja ultraohuiden heiluriosien leikkaamiseen, ja niillä on oltava riittävä keskipistekulma leikkausta pienentämään. työkalun ja leikkausosan voima. Pehmeiden materiaalien, kuten alumiinin tai kuparin, osien työstämiseen valitse päätyjyrsin, jossa on hieman suurempi kulma ja enintään 4 hammasta.

precision-cnc-machining