Takomisen prosessi

Takominen on valmistusprosessi, jossa käytetään puristusvoimia metallin muodostamiseksi haluttuun muotoon ja kokoon. Alan ammattilaiset käyttävät erilaisia ​​taontamenetelmiä – materiaalista ja taottavasta tuotteesta riippuen –, joista jokaisella on omat etunsa ja parhaat käyttötarkoituksensa.

Suorituslämpötilan mukaan taontaprosessi luokitellaan usein kylmäksi, lämpimäksi tai kuumatakoiseksi. Sen lisäksi on olemassa useita taontaprosesseja, joilla on erilaiset ominaisuudet ja edut.

Pudotustaonta on saanut nimensä prosessista, jossa vasara pudotetaan metallin päälle muotin muotoiseksi muovamiseksi. Suulakkeella tarkoitetaan pintoja, jotka joutuvat kosketuksiin metallin kanssa. On olemassa kaksi pudotustaontaprosessia: avoin ja suljettu taonta. Muotit ovat tyypillisesti muodoltaan litteitä, ja joissakin on erottuvan muotoiset pinnat erikoistoimintoja varten.

Rullataonta koostuu kahdesta lieriömäisestä tai puolisylinterimäisestä vaakarullasta, jotka muuttavat pyöreää tai litteää tankoa. Tämä vähentää sen paksuutta ja lisää sen pituutta. Tämä lämmitetty tanko työnnetään sisään ja viedään kahden telan väliin, joista kumpikin sisältää yhden tai useamman muotoillun uran, ja sitä muotoillaan asteittain, kun sitä rullataan koneen läpi. Tätä taontaprosessia jatketaan, kunnes haluttu muoto ja koko on saavutettu.

Puristustaontaprosessissa käytetään hidasta, jatkuvaa painetta tai voimaa pudotusvasaratakonnassa käytetyn iskun sijaan. Hitaampi painimen liike tarkoittaa, että muodonmuutos ulottuu syvemmälle, jolloin koko metallin tilavuus vaikuttaa tasaisesti. Vasaratakouksessa muodonmuutos on sitä vastoin usein vain pinnan tasolla, kun taas metallin sisäpuoli pysyy jonkin verran epämuodostumattomana. Säätämällä puristusnopeutta puristustakouksessa voidaan myös ohjata sisäistä rasitusta.

Taontaprosessi on erittäin monikäyttöinen ja sitä voidaan käyttää pienissä, vain muutaman tuuman kokoisissa osissa suuriin, jopa 700 000 paunaan painaviin osiin. Sitä käytetään kriittisten lentokoneiden osien ja kuljetusvälineiden valmistukseen. Takomista käytetään myös käsityökalujen, kuten taltojen, niittien, ruuvien ja pulttien vahvistamiseen.
Haluatko ostaa räätälöityjä Takomisen prosessi, joka on valmistettu Kiinassa? Youlin on ehdottomasti hyvä valintasi. Meidät tunnetaan yhtenä kuuluisimmista Takomisen prosessi valmistajista ja toimittajista Kiinassa. Hyväksy pääasiassa OEM- ja ODM-liiketoiminta, koska tarjoamme konsulttiryhmää, rikkaita kokemustyöntekijöitä, toimitusketjun hallintaa, erilaisia ​​ratkaisuja ja vain vientiä.