CNC

Tietokoneen numeerinen ohjaus (CNC) on menetelmä työstökoneiden ohjauksen automatisoimiseksi käyttämällä työkaluun liitettyyn mikrotietokoneeseen upotettua ohjelmistoa. Sitä käytetään yleisesti metalli- ja muoviosien työstämiseen.

CNC:llä jokainen valmistettava esine saa mukautetun tietokoneohjelman, joka on yleensä kirjoitettu kansainvälisellä standardikielellä nimeltä G-koodi ja joka tallennetaan koneen ohjausyksikköön (MCU), koneeseen liitettyyn mikrotietokoneeseen, ja sen suorittaa. Ohjelma sisältää ohjeet ja parametrit, joita työstökone seuraa, kuten materiaalien syöttönopeuden sekä työkalun komponenttien sijainnin ja nopeuden.

Jyrsimet, sorvit, jyrsimet, hiomakoneet ja laserit ovat yleisiä työstökoneita, joiden toiminnot voidaan automatisoida CNC:llä. Sitä voidaan käyttää myös muiden kuin koneisten työkalujen, kuten hitsaus-, elektroniikkakokoonpano- ja filamenttien käämityskoneiden, ohjaamiseen.

Prosessin alkuvaiheessa insinöörit luovat tietokoneavusteisen suunnittelupiirustuksen (CAD) valmistettavasta osasta ja kääntävät piirroksen G-koodiksi. Ohjelma ladataan MCU:lle ja käyttäjä suorittaa koeajon ilman raaka-ainetta paikoillaan varmistaakseen oikean sijainnin ja suorituskyvyn. Tämä vaihe on tärkeä, koska väärä nopeus tai asento voi vahingoittaa sekä konetta että osaa.

CNC:n katsotaan tarjoavan enemmän tarkkuutta, monimutkaisuutta ja toistettavuutta kuin manuaalisella koneistuksella on mahdollista. Muita etuja ovat suurempi tarkkuus, nopeus ja joustavuus sekä ominaisuudet, kuten ääriviivatyöstö, joka mahdollistaa muotoiltujen muotojen jyrsimisen, mukaan lukien 3D-malleissa tuotetut.

Toisaalta CNC voi olla kalliimpaa, vaatia enemmän huoltoa kuin muut tuotantomenetelmät ja pakottaa yritykset palkkaamaan ammattitaitoisen CNC-ohjelmoijan.

Jotkut CNC-järjestelmät on integroitu CAD- ja tietokoneavusteisen valmistusohjelmiston (CAM) kanssa, mikä voi nopeuttaa MCU:n ohjelmointiprosessia. Integrointi ERP-ohjelmistoon ja siihen liittyviin sovelluksiin, kuten yrityksen omaisuudenhallintaohjelmistoihin, voi helpottaa operatiivisia tietoprosesseja ja parantaa laitoksen suorituskykyä ja kunnossapitoa.
Haluatko ostaa räätälöityjä CNC, joka on valmistettu Kiinassa? Youlin on ehdottomasti hyvä valintasi. Meidät tunnetaan yhtenä kuuluisimmista CNC valmistajista ja toimittajista Kiinassa. Hyväksy pääasiassa OEM- ja ODM-liiketoiminta, koska tarjoamme konsulttiryhmää, rikkaita kokemustyöntekijöitä, toimitusketjun hallintaa, erilaisia ​​ratkaisuja ja vain vientiä.